WHOOHAAA!!! Wij kunnen ons geluk niet op! Wie had gedacht dat het ons zou lukken om de fantastische jazzpianist Rembrandt Frerichs voor even terug te halen naar de Hoeksche Waard! En we maakten helemaal een vreugdedans toen hij aangaf dat hij dan zijn vriend saxofonist Efraïm Trujillo wil meenemen! Dit is uitzonderlijk …dit is bijzonder!

En het wordt pas ‘echt ‘wanneer je op de website van Rembrandt in de concertagenda daadwerkelijk huiskamerfestival Bij Beijers Binnen ziet staan.

WAT EEN FEEST! TWEE GEWELDIGE MUZIKANTEN op ons kleine festival. Hoe te gek is dat!

Maar … misschien moeten we even uitleggen waarom wij zo uit ons dak gaan!

Rembrandt & Efraïm – twee giganten op huiskamerfestival Bij Beijers Binnen!

Hoewel geboren in Rotterdam, is Rembrandt opgegroeid in – jawel – Oud-Beijerland. En muziek ziet hem gewoonweg in het bloed. Zijn vader Fer Frerichs, wie ook heerlijk de contrabas bespeelt en zijn moeder die lang heeft gezongen bij popkoor PopUp, hebben hem van jongs af aan muziek in de aderen gepompt.

Piano, hèt instrument van Rembrandt, heeft hem zeker geen windeieren gelegd. Hij studeerde cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij zijn Bachelor en Master’s Degree haalde. Op 22-jarige leeftijd debuteerde hij op het North Sea Jazz Festival. Als gastdocent is Rembrandt vanaf 2005 werkzaam op de conservatoria van Den haag, Rotterdam en Tilburg.

Maar wij kennen hem vooral als jazzpianist en componist, met een grote interesse voor klassieke en Perzische muziek. Hij is geweldig in zijn improvisaties en speelt met evenveel enthousiasme en gemak met zowel jazz-, klassieke, als Arabische muzikanten. Rembrandt is dan ook met recht een multi-talent te noemen. Met zijn Rembrandt Frerichs Trio maakt hij furore in binnen- en buitenland!

En dit is nog maar een tipje van wat Rembrandt muzikaal allemaal in zijn mars heeft. Neem dan ook zeker een kijkje op de website: rembrandtfrerichs.nl

Maar we zouden niet het hele verhaal vertellen, als we ook niet kort iets over Efraïm Trujillo zouden zeggen.
De in Californië geboren Efraïm begon al 6 jarige jongen met het spelen op de klarinet. Maar deze ruilde hij in voor de saxofoon. Begin jaren negentig studeerde hij als uitvoerend muzikant af aan het conservatorium van Amsterdam. Ook Efraïm is een veelzijdig muzikant, componist, arrangeur en producer.

Waar zou u hem van kunnen kennen? Wat dacht u van de New Cool Collective big band, de te gekke The Ploctones, zijn samenwerking met gitarist Anton Goudsmit, of de heerlijke The Preacher Men! Hij is geen onbekende op festivals als North Sea Jazz, Jazz in Duketown en het Tokio Jazz Festival. Maar hij toerde ook met / arrangeerde voor grote artiesten als Oleta Adams, Gregory Porter en Chris Potter.

Meer lezen over Efraïm, kijk op efraimtrujillo.com

Lieve mensen, we kunnen eigenlijk met geen pen beschrijven hoe vereerd wij ons voelen dat deze twee giganten op ons festival willen spelen. We maken dan ook een diepe buiging en hopen dat u natuurlijk komt genieten van de heerlijke muziek van Rembrandt & Efraïm!

Het Rembrandt Frerichs Trio speelt ‘Binnen Zonder kloppen’ , een compositie door Rembrandt Frerichs  en opgenomen in Het Concertgemaal in Amsterdam.