Na een geslaagde 6e editie van het huiskamerfestival, brengt Bij Beijers Binnen op zondag 13 maart 2022 een los ‘huiskamer’concert!

Lees meer onder het kopje: programma!

 

Huiskamerfestival Bij Beijers Binnen vierde op 10 oktober 2021 een hele bijzondere editie!

 

In 2015 zijn we begonnen met huiskamerfestival Bij Beijers Binnen! Dit unieke festival in en rond het centrum van Oud-Beijerland, biedt elk jaar op de tweede zondag van oktober een grote diversiteit aan rasartiesten op diverse (huiskamer)locaties. Tijdens het festival wordt de bezoeker gastvrij ontvangen en verwend met een verrassende voorstelling. Maar dat is niet alles … binnen de huiselijke sfeer van de verschillende locaties, is ook gedacht aan de inwendige mens middels heerlijke hapjes en drankjes! Kortom, ook in deze rare tijd, biedt Bij Beijers Binnen u onder begeleiding van een enthousiaste vrijwilliger, een middagje  genieten van een breed cultureel aanbod.

Normaliter organiseren we naast ons ‘reguliere’ huiskamerfestival, door het jaar heen ook allerlei andere voorstellingen en evenementen. Zo konden we onze bezoekers in 2019 we maar liefst 3 fantastische evenementen bieden, zoals Bij Beijers Bengels de allereerste kindereditie van het huiskamerfestival, het Korenfestival in hartje Oud-Beijerland en een grandioos optreden van Mannen van Naam! 2020 was een raar jaar en niet in de laatste plaats op cultureel gebied. We hebben uiteindelijk het huiskamerfestival moeten doorschuiven. Het zou 14 maart 2021 worden, maar dat bleek in januari nog niet haalbaar. Het werd dus oktober 2021 voor ons reguliere huiskamerfestival!

 

En schrijf deze datum vast in uw agenda: 9 oktober 2022! De zevende editie van huiskamerfestival Bij Beijers Binnen!

 

We lieten 14 maart 2021 overigens niet stilletjes voorbijgaan. We hebben in samenwerking met PrivePodium.live een fantastisch online concert weten te boeken van The Bluebirds! Meer over dit geweldige zangtrio, leest u hier!

Gezien de grote belangstelling en enthousiaste reacties heeft PrivePodium besloten de stream te openen voor alle belangstellenden en wel voor het luttele bedrag van €5,50!  Hoe? Meld je aan via de Facebookpagina van PrivePodium!

Blijf ons dan ook volgen op de website of via Facebook! En wil u zeker zijn dat u niets mist … schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons

Helma Wagemakers heeft glansrijk de Kunst en Cultuuropleiding aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Naast zelf te zingen in zanggroep Leff en haar eigen band, is zij zijdelings betrokken bij de organisatie van het Bram Roza Festival en is zij werkzaam als cultuurmedewerker bij het project Cultuureducatie met Kwaliteit (via bibliotheek Hoeksche Waard). Daarnaast is Helma lid van Dok-C, medepresentator van het cultuurprogramma De Culture Club op Omroep Hoeksche Waard en maakt zij zich hard voor beleid rondom kunst en cultuur in de Hoeksche Waard.

Michon Sprengers is naast logopediste, ook zangeres en componist bij de band MICHON en zangeres van Red Curls & Blue Notes. Verder is zij actief binnen allerlei culturele activiteiten binnen de Hoeksche Waard en binnen het (speciaal) basisonderwijs. Ook is Michon secretaris van Dok-C (het Platform Kunst en Cultuur Hoeksche Waard) en is zij de drijfkracht achter de website. En evenals Helma is ze medepresentator van het kunst- en cultuurprogramma De Culture Club op Omroep Hoeksche Waard.

Samen hebben Helma (rechts) en Michon (links) een droom: een laagdrempelig, jaarlijks terugkerend huiskamerfestival opzetten, waarbij mensen op allerlei manieren aan elkaar verbonden worden, door hen te laten kennis maken met het rijke culturele aanbod van zowel de Hoeksche Waard als daarbuiten!

  • Zo krijgt jong talent een kans zich aan publiek te laten zien;
  • Krijgt publiek de kans kennis te maken met artiesten van allerlei pluimage van zowel binnen als buiten de Hoeksche Waard;
  • Wordt de kans geboden letterlijk bij verschillende huiskamers binnen te kijken;
  • Verder krijgt niet alleen Oud-Beijerland, maar ook de Hoeksche Waard een uitgelezen kans te laten zien wat het in huis heeft!

Helma en Michon geloven in de kracht van de Hoeksche Waard. Zij willen daarom ook graag laten zien wat het eiland nog meer te bieden heeft. Dat doen ze door tijdens het huiskamerfestival de unieke producten uit de Hoeksche Waard onder de aandacht te brengen! De hapjes zijn dan ook vooral gemaakt met Hoeksche Waardse producten en gesponsord door bedrijven uit de Hoeksche Waard. Ook wordt voor de artiesten gezorgd, door hen een maaltijd aan te bieden. Zij mogen dus letterlijk proeven aan de kracht van de streek!