Huiskamerfestival Bij Beijers Binnen vierde op 9 oktober 2022 alweer haar zevende editie!

Lees meer over de artiesten van de zevende editie onder de kopjes: artiesten en programma!

 

In 2015 zijn we begonnen met huiskamerfestival Bij Beijers Binnen! Dit unieke festival in en rond het centrum van Oud-Beijerland, biedt elk jaar op de tweede zondag van oktober een grote diversiteit aan rasartiesten op diverse (huiskamer)locaties. Tijdens het festival wordt de bezoeker gastvrij ontvangen en verwend met een verrassende voorstelling. Maar dat is niet alles … binnen de huiselijke sfeer van de verschillende locaties, is ook gedacht aan de inwendige mens middels heerlijke hapjes en drankjes! Kortom, ook in deze rare tijd, biedt Bij Beijers Binnen u onder begeleiding van een enthousiaste vrijwilliger, een middagje  genieten van een breed cultureel aanbod.

Naast ons ‘reguliere’ huiskamerfestival, organiseren we door het jaar heen ook allerlei andere voorstellingen en evenementen. Dat heeft in de corona-periode grotendeels stilgelegen, maar er zitten heel wat nieuwe ideeën in de planning.

Schrijf deze datum in uw agenda: 8 oktober 2023! De achtste editie van huiskamerfestival Bij Beijers Binnen!

Nieuwsgierig naar wat we zoal organiseren? Blijf ons dan volgen op de website of via Facebook! En wil u zeker zijn dat u niets mist … schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Over ons

Helma Wagemakers heeft glansrijk de Kunst en Cultuuropleiding aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Naast zelf te zingen in zanggroep Leff en haar eigen band, is zij zijdelings betrokken bij de organisatie van het Bram Roza Festival en is zij werkzaam als cultuurmedewerker bij het project Cultuureducatie met Kwaliteit (via bibliotheek Hoeksche Waard). Daarnaast is Helma platformlid van Dok-C en was zij medepresentator van het cultuurprogramma De Culture Club op Omroep Hoeksche Waard. Via allerlei kanalen blijft zij zich hard maken voor gedegen beleid rondom kunst en cultuur in de Hoeksche Waard.

Michon Sprengers is naast logopediste, ook zangeres en componist bij de band MICHON en zangeres van Red Curls & Blue Notes. Verder is zij actief binnen allerlei culturele activiteiten binnen de Hoeksche Waard en binnen het (speciaal) basisonderwijs. Michon stond aan de wieg van de oprichting van stichting Dok-C (het Platform Kunst en Cultuur Hoeksche Waard), waar zij ook een aantal jaren secretaris is geweest. Nu is zij nog steeds de drijfkracht achter de website en schrijft de maandelijkse nieuwsbrieven. En evenals Helma is ze medepresentator geweest van het kunst- en cultuurprogramma De Culture Club op Omroep Hoeksche Waard.

Samen hebben Helma (rechts) en Michon (links) een droom: een laagdrempelig, jaarlijks terugkerend huiskamerfestival opzetten, waarbij mensen op allerlei manieren aan elkaar verbonden worden, door hen te laten kennis maken met het rijke culturele aanbod van zowel de Hoeksche Waard als daarbuiten!

  • Zo krijgt jong talent een kans zich aan publiek te laten zien;
  • Krijgt publiek de kans kennis te maken met artiesten van allerlei pluimage van zowel binnen als buiten de Hoeksche Waard;
  • Wordt de kans geboden letterlijk bij verschillende huiskamers binnen te kijken;
  • Verder krijgt niet alleen Oud-Beijerland, maar ook de Hoeksche Waard een uitgelezen kans te laten zien wat het in huis heeft!

Helma en Michon geloven in de kracht van de Hoeksche Waard. Zij willen daarom ook graag laten zien wat het eiland nog meer te bieden heeft. Waar mogelijk brengen zij tijdens het huiskamerfestival de unieke producten uit de Hoeksche Waard onder de aandacht! Zodat bezoekers letterlijk kunnen proeven van de kracht van de streek!