Wauw, wat lopen er binnen het genre klassieke muziek toch veel jonge topmuzikanten rond. Wij hebben er weer één te pakken: Julius Backer. Met nu al een imposante staat van dienst.
De in 2003 geboren Julius, is een begaafde jonge pianist die al vanaf zijn zesde piano speelt.
Hij begon zijn lessen privé in Groningen voordat hij op 11-jarige leeftijd naar de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam ging.

 

In zijn 4 jaar aan een van ’s werelds meest gespecialiseerde muziekscholen voor jonge getalenteerde musici, de prestigieuze Yehudi Menuhin School of Music in Londen, heeft Julius regelmatig les gehad van gerenommeerde docenten waaronder Prof. Robert D. Levin, Thomas Carroll en Ruth Nye.

Naast het studeren van solorepertoire voor de piano speelt Julius regelmatig kamermuziek in verschillende ensembles.

Zijn studie in het buitenland heeft Julius talloze mogelijkheden opgeleverd, waaronder concerten in Kings Place London en The Menuhin Hall. Julius is een fervent musicus en houdt ervan zijn muzikale talenten op alle gebieden te ontwikkelen; hij heeft naast zijn pianostudie ook zang- en klavecimbellessen gevolgd.

Julius heeft een bijzonder grote liefde voor componisten als Beethoven, Brahms, Schubert en Debussy, maar hij schuwt ook niet om de Russische en Spaanse pianoliteratuur in zijn repertoire op te nemen. Julius is laureaat van verschillende concoursen waaronder het Prinses Christina Concours (zie het filmpje hieronder. Julius was pas 13 jaar oud!)

Naast zijn hoofdvakstudie voelt Julius zich sterk geroepen om deel te nemen aan sociale projecten zoals muziekonderwijs op basisscholen en het geven van concerten in hospices of scholen voor speciaal onderwijs. Julius studeert momenteel aan de Hochschule für Musik und Tanz in Keulen bij Prof. Claudio Martinez-Mehner en Prof. Nina Tichmann.

En nu komt hij spelen op ons kleine huiskamerfestival.

Zelf denkt hij dat het gaaf is om het volgende te spelen … maar het kan zomaar iets heel anders worden:

  • S. Bach, Kunst der Fuge, Contrapuntus 1
  • Scriabin, Prelude & Nocturne voor de linkerhand, Op. 9 no. 2
  • Schumann, Fantasie in C groot, Op. 17, 1e deel
  • Brahms, Intermezzo op. 117 no. 1

Laat u verrassen door deze jonge muzikant en lees meer over hem op zijn Facebookpagina!