Los Perdidos: één en al passie, in een muzikale mix van Latin, Gipsy, Spaans en Jazz. Passend op elke gelegenheid, van klein en intiem, tot groots en feestelijk.

Los Perdidos is een muzikaal collectief rondom frontman Remko Willems en zijn vaste slaggitarist Joshua Smits. Voor alle muzikanten in deze vriendengroep geldt dat het plezier in, met en door de muziek het aller belangrijkste is. Alle leden zijn ervaren muzikanten, die hun sporen hebben verdiend in diverse bands met binnen- en buitenlandse ervaring. Los Perdidos is reeds te bewonderen door heel de Benelux..

Het repertoire laat zich moeilijk in één genre vangen. De vier meest passende genres zijn Latin, Gipsy, Spaans en Jazz, maar ook uitstapjes naar Pop, Rock en Blues zullen voorkomen. Vrijwel elke gelegenheid is passend voor Los Perdidos. Of het nu gaat om een kleine en intieme setting met luistermuziek in een theater, of juist groots en feestelijk op een festival.

Voor het derde achtereenvolgende jaar is gitarist Remko Willems door het toonaangevende vakblad De Gitarist genomineerd in de Top-Tien-lijst van Beste Akoestische Gitarist Benelux .

Los Perdidos bestaat uit:

  • Paule van Wijngaarden – zang
  • Remko Willems – solo gitaar
  • Joshua Smits – slaggitaar
  • Freek Prins – cajon
  • Bert Knape – bas)

Klik hier voor een muziekimpressie!

Wie zijn deze Los Perdidos dan?

Remko Willems uit Nispen is een virtuoze en eigenzinnige muzikant, waarbij gevoel de boventoon voert in zijn gitaarspel. Elke improvisatie komt recht uit het hart en zit daarmee vol passie. Zijn stijl is moeilijk in één genre te vangen. Het laat zich het best omschrijven als gipsy met Spaanse invloeden, maar met uitstapjes naar onder andere latin, jazz, blues en rock. Als kroon op zijn werk is Remko begin dit jaar door vakblad de Gitarist vermeld in de top 10 beste akoestische gitaristen van de Benelux 2018.

Paule van Wijngaarden 
Met meer dan 30 jaar ervaring in de creatieve sector is Paule van Wijngaarden een ware kunstzinnige duizendpoot. Ze houdt zich bezig met onder andere dans, choreografie, acteren, schrijven, schilderen en zingen. Haar werk is niet onverdienstelijk. Zo zijn haar dans en choreografie op onder andere MTV te zien geweest, en is haar kunst de afgelopen drie decennia op vele albumcovers verschenen. Op muzikaal gebied heeft Paule jarenlang samengewerkt met de voor een Grammy genomineerde producers Love To Infinity. Hiermee heeft ze onder andere opgetreden bij BBC’s Top of the Pops en Nickelodeon. Ook heeft ze getourd met Five, Steps en A1.

Joshua Smits
Overdag is hij doctorandus in de psychologie, maar ’s avonds is hij een snoeiharde gitarist. Joshua Smits (uit Roosendaal) zijn oorsprong ligt bij de elektrische gitaar in de rock en metal, waarbij een strak ritme voorop staat. Ondanks de liefde voor harde gitaren heeft Joshua een zeer uiteenlopende muzieksmaak. In de loop der jaren heeft hij zich dan ook ontwikkeld tot een echte allrounder, die in vrijwel elk genre moeiteloos een strakke basis neer kan leggen, of dat nu op de elektrische, akoestische of basgitaar is.

Freek Prins
Deze percussionist uit Willemstad heeft een woest uiterlijk, maar is een grote knuffelbeer die vele jaren in de psychiatrische zorg gewerkt heeft. Vroeger is hij geluidsman geweest en heeft hij allerlei muzikale evenementen in en rondom Willemstad georganiseerd. Deze connecties kwamen handig van pas toen hij op 60-jarige leeftijd zelf muziek ging maken, want inmiddels heeft Freek samengespeeld met onder andere Rob Hendrikse, Steve Payne en Paul Hobday. Verder speelt Freek regelmatig samen met bluesgigant Ralph de Jongh en is hij op allerlei podia te vinden met the Dead Wax.

Bert Knape
Een geboren Rotterdammer, en dat is te horen! Deze muziekdocent in het speciaal onderwijs, maakte zijn ouders op jonge leeftijd al gek met getrommel op alles wat los en vast zat. Op de lagere school begon hij echt te drummen. Eenmaal op de middelbare school ontdekte hij een stel conga’s en werd de percussionist spontaan geboren. Als percussionist speelde Bert in ontelbaar veel bands, met alle grote en minder grote artiesten. Na wat stiekem gitaarspel thuis, is Bert uiteindelijk op zijn jeugdliefde de basgitaar gaan spelen. Inmiddels is Bert een dijk van een bassist, die iedereen weg weet te blazen met zijn funky en ritmische baslijnen.

BEKIJK ook de Facebookpagina van Los Perdidos!