Met veel plezier stelt de Bibliotheek Hoeksche Waard de sfeervolle salon van het Oude Raadhuis beschikbaar voor het organiseren van een huiskamerfestival van Bij Beijers Binnen. Tijdens het huiskamerfestival biedt lunchroom ‘De Waterstal’ de mogelijkheid om in de salon een lekker kopje koffie, thee of iets anders te nuttigen.

Als bibliotheek vinden we het belangrijk dat kunst en cultuur voor alle burgers in de samenleving vrij toegankelijk is. Zeker in het muzikale Hoeksche Waard, waar verschillende koren zijn, is de bibliotheek in Oud-Beijerland centrum de ideale locatie om muziek ten gehore te brengen. Tijdens de openingstijden kunnen koren het podium en/of salon van het Oude Raadhuis gebruiken om kleinschalige voorstellingen te geven. Ook voor andere culturele en kunstzinnige uitingen biedt het gebouw voldoende mogelijkheden. Door onze locatie ter beschikking te stellen, dragen we graag ons steentje bij aan een toegankelijke kunst- en cultuursector op het eiland. Niet voor niets is één van de kernwaarden van onze bibliotheek ‘Bij de Bibliotheek Hoeksche Waard telt en doet iedereen mee’.

Het prachtige Oude Raadhuis is in 2021/2022 volledig gerenoveerd in opdracht van de Gemeente Hoeksche Waard. Na de renovatie heeft de bibliotheek haar intrek genomen in het karakteristieke pand. Bij de renovatie zijn de functies van het monument verbreed door onder andere ook een horecagelegenheid toe te voegen. Het festival vindt plaats in de salon op de eerste verdieping. Er is een stoeltjeslift voor mindervaliden.   

Neem voor meer informatie over het gebruiken van de ruimtes contact op met de Bibliotheek Hoeksche Waard via dewaterstal@debhw.nl.