Stond ze in 2015 nog op het ‘jong talent’ podium, we zijn veelzijdig accordeoniste Sofie de Klerk sindsdien wel blijven volgen. Deze jonge muzikante heeft een enorme groei doorgemaakt en stort zich geregeld in vernieuwende theater-muziek-projecten. We zijn dan ook super blij dat ze erbij is tijdens deze feestelijke editie van huiskamerfestival Bij Beijers Binnen! En ze komt niet alleen…

De klassiek geschoolde accordeoniste Sofie de Klerk is net afgestudeerd master aan het Koninklijk conservatorium van Den Haag. Ze maakte een enorme indruk met haar afstudeervoorstelling ‘Nadezhda’ die plaats vond in het Anatomisch theater van Rijksmuseum Boerhaave. Dit kenmerkt ook het werk van Sofie, ze is altijd op zoek naar een bijzondere combinatie van muziek, locatie en publiek.

Sofie de Klerk neemt je mee in een wereld waarin alle elementen worden samengebracht. Met muziek, zang en theater dompelt ze je onder. Dit deed zij ook met haar voorstelling ‘De laatste vuurtorenwachter.’ Die werd gespeeld op het vuurtoreneiland van Amsterdam in de zomer van 2018 in samenwerking met het Grachtenfestival…

 

Michal Buczkowski is een laureaat van prestigieuze beurzen van de Belgische regering en het Poolse ministerie van Cultuur en Nationaal Erfgoed. Deze getalenteerde violist trad op als solist in veel Europese landen en ook op Australische podia. Michał Buczkowski studeerde viool aan de Stanisław Moniuszko Muziekacademie in Gdansk onder professor Mirosława Pawlak, en studeerde af in 2005.
Hij vervolgde zijn muzikale opleiding aan de Maastricht Academy of Music onder professor Robert Szreder. In 2007 studeerde hij, als student van het Socrates-Erasmus-programma, viool in de klas van professor Kati Sebestyen aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Brussel.

In juni 2011 studeerde hij cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel in de masterclass van professor Zygmunt Marek Kowalski…

Sofie speelde op verschillende festivals in verschillende settings zoals: Down the rabbit hole, Dag van de romantische muziek, Café theater festival, het Grachtenfestival en meer.

Naast haar solo werkt zij samen in verschillende combinaties waaronder:

  • Duo Brul met Jascha Bordon (Cello)
  • Duo LaForla met Mattia Petrogalli (Bastrombone)
  • Kroegopera met Jikke van der Velde (sopraan)
  • Spaceship (hedendaags ensemble gebaseerd in Den Haag)

Op 5 oktober a.s. is Sofie te horen op Radio4 in de muziekfabriek een programma van Jet Berkhout tussen 12.00-14.00uur.

Voor meer informatie ga dan naar: www.sofiedeklerk.nl

Michal Buczkowski trad op in de beroemde Koningin Elisabethzaal in Brussel, ook in Canberra, waar hij speelde voor een hoofd van het Australische parlement en in Zuid-Afrika. Hij nam veel audities op voor de radio en televisie in Australië, Nederland en Polen. In 2013 debuteerde hij als concertmeester van het Belgische Symphonia Assai orkest, hij treedt ook op met Belgische topkamerorkesten, het Brussels Chamber Orchestra en de BruSolistes. Michal nam ook deel aan masterclasses voor viool in Australië, Polen en Zwitserland, waar hij samenwerkte met wereldwijd beroemde muzikanten. De samenwerking met de legendarische violiste Wanda Wiłkomirska, was van bijzonder belang voor hem. Tevens werkte Michal met Frank-Peter Zimmermann, Michał Grabarczyk en Krzysztof Węgrzyn.

Michał Buczkowski geeft vioolles aan de British School in Nederland in Den Haag. In 2017 bracht hij een debuut-album “Opus 1” uit.

Kijk voor een impressie op: michalbuczkowski.com