Al eerder luisterde violiste Marina Meerson ons festival op, toen zij samen met de Oekraïense Katja Dirven als duo Bravura een prachtig concert gaf in galerie Griend. Een primeur op deze locatie en het smaakte naar meer…

De in St. Petersburg geboren Marina kreeg muziek met de paplepel ingegoten. Ze groeide op in een inspirerende en professioneel muzikaal gezin. Marina’s ouders zijn beide beroepsviolist en Marina was ook zelf al op jonge leeftijd intensief met muziek bezig. Ze studeerde klassieke viool, onder andere aan het koninklijk conservatorium in Den Haag en heeft een masteropleiding in performance gevolgd aan Codarts Rotterdam. Inmiddels woont ze ook alweer een hele tijd in Rotterdam.

Marina werkte o.a. bij Codarts, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Sinfonia Rotterdam. Ze vindt het ook belangrijk om haar passie, kennis en kunde over te brengen op jonge muzikanten en helpt nu jong talent om zich te ontplooien en te ontwikkelen tot een bijzondere musicus en mens. Zo’n viooldocente wens je iedereen!

Marina bespeelt een J. B. Lolio viool uit 1740. En dat willen wij ook graag met haar beleven!

Wie ze dit keer meeneemt naar ons huiskamerfestival, blijft nog even een verrassing. Wel is duidelijk dat ze dit keer als viool-duo Bij Beijers Binnen komt verblijden! Maar … wat ze precies gaat spelen, blijft nog even verhuld.

Nieuwsgierig geworden naar Marina? Neem dan een kijkje op haar Facebookpagina!