Al sinds zijn 16e is Kitzr, oftewel Jeroen Koster, bezig met het schrijven en produceren van eigen muziek. Muziek was een manier om gevoelens te versterken en te uiten in een eigen belevingswereld.

Zijn inspiratie kwam aanvankelijk uit de rap en zo schreef hij ook Engelse lyrics. Maar sinds hij in aanraking kwam met hiphop (Beastie Boys) veranderde zijn manier van schrijven en de rapstijl ging zijn teksten leiden. Van het Engels ging hij steeds meer naar zijn moerstaal en zo ontstonden de Nederlandstalige teksten. Kitzr studeerde aan de Rockacademie in Tilburg en rondde in 2010 de opleiding Popmuzikant en Music business af. Kitzr geeft ook rapworkshops.

Inmiddels is hij vier soloalbums en vijf singles verder. Met zijn muziek deed Kitzr talloze shows in de afgelopen 20 jaar, zowel met een DJ als met liveband, en op verschillende podia in Nederland.

Waar staat hij nu en wat kunnen we verwachten?

Kitzr kun je vinden op de grens van Nederlandstalige hiphop en pop. Zijn teksten raken vaak persoonlijke en sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Met zijn liveband speelt hij een mix van kleine singer-songwriterachtige liedjes tot aan energieke, uptempo hiphop songs, voorzien van kleine anekdotes en verhalen tussendoor.

De band

  • Arno Hoogwerf – Toetsen
  • Rolf Oldenburger – Gitaar
  • Dyon Barth – Bas
  • Robin Van Dorp – Gitaar
  • Matthias Strijder – Drums

Neem ook een kijkje op de Facebookpagina!

Muziek schrijven, produceren en creëren als essentieel onderdeel van een constante ontwikkeling en groei.