We zijn zo trots dat we ook prachtige klassieke muziek op het programma hebben van ons huiskamerfestiaval. En de muzikanten zijn niet de minsten. We zijn dan ook zeer blij om u te laten kennismaken met deze muzikale tweeling: Duo Lorel!

Duo Lorel
Loortje van den Brink – viool
Helma van den Brink – fagot

Loortje en Helma van den Brink werden in hetzelfde jaar (1981), op dezelfde dag, in hetzelfde uur geboren te Eindhoven. Ze komen uit een muzikaal nest en kregen nog vóór ze konden lezen en schrijven piano- en zangles bij oma thuis.

Loortje kreeg daarnaast vanaf haar 5e jaar vioollessen op de muziekschool, Helma begon ook met de viool, probeerde daarna de cello uit, maar kwam er op haar 13e achter dat ze wilde blazen en werd verliefd op de fagot. Beiden zongen in het Stedelijk Helmonds Concertkoor, destijds een prestigieus kinderkoor dat optrad in binnen- en buitenland. Ze volgden hun studie aan het Koninklijk conservatorium te Den Haag en studeerden daar Cum laude af. Daarna gingen ze allebei hun eigen weg; Helma werd in 2005 aangenomen bij het Koninklijk Concertgebouworkest te Amsterdam en Loortje werkt sinds 2008 bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Speciaal voor ‘Bij Beijers Binnen’ komen zij weer samen en zullen als Duo Lorel muziek laten horen van Barok tot Tango!