Wisseling van de wacht voor het klassieke concert. Maar wederom een duo, en wat voor een: Duo Bravura! Fantastisch dat Katja Dirven en Marina Meerson de zesde editie van Bij Beijers Binnen komen opluisteren! Tijd om nader kennis te maken met de dames.

Duo Bravura is in 2017 opgericht door de celliste Katja Dirven en violiste Marina Meerson. Hun jarenlange samenspel resulteert in een bijzonder charismatische samensmelting van intense klankkleuren. Mede door de gezamenlijke Slavische wortels, creëren ze tijdens hun optredens een mooie balans tussen virtuositeit, passie en melancholie. Het duo is ontstaan vanwege de grote wens van de musici om op bijzondere locaties in Rotterdam en omstreken (dus ook de Hoeksche Waard) een intieme concertervaring te bieden waarbij een gevarieerd programma waarin warme klanken, mix van verschillende muziekstijlen en meeslepende melodieën centraal staan. Het ensemble heeft tijdens verschillende concerten in de regio en omstreken successen behaald met het delen van hun grote passie voor muziek met jong en oud.

Katja Dirven (l) en Marina Meerson (r)

Het duo heeft in de afgelopen jaren op diverse locaties in Rotterdam en omstreken opgetreden zoals bij centrum Pro Rege Rotterdam (stichting MuzikC), restaurant Vicini (zondagochtend concerten), Studio de Bakkerij (babyconcerten) en verzorgde regelmatig intieme huisconcerten. Duo Bravura werkt graag samen met andere kunstenaars en musici en heeft in de afgelopen jaren producties gerealiseerd met musici zoals organist Geert Bierling, harpiste Victoria Davies en schrijver Jan Brokken. Ook dit seizoen staan er weer verschillende optredens gepland door heel Nederland waarbij het duo weer een nieuw en gevarieerd programma ten gehore zal brengen bestaande uit diverse Slavische werken die worden afgewisseld door werken van o.a. Bach, Beethoven en Godard maar ook van minder bekende componisten zoals Bazelaire en Aeschbacher.

Bevrijdingsconcert 2020: Katja Dirven en Marina Meerson samen met Geert Bierling

Los van het Bravura duo zijn beide musici als vaste speler verbonden aan het kamerorkest Sinfonia Rotterdam waarmee zij regelmatig optreden in binnen- en buitenland. Ook vormen zij een tweekoppige artistieke leiding van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en spelen zij regelmatig als gastspeler bij diverse orkesten zoals het Balletorkest, Het Phion, Philharmonie Zuidnederland, het Rotterdams Philhamonisch orkest en hebben ze afgelopen seizoen deelgenomen aan een grote tour in samenwerking met het Scapino ballet, genaamd Cathedral.

Meer informatie over de dames is te lezen op de website en Facebookpagina:
katjadirven.nl
Marina Meerson